Letselschade na medische fout

Ontoereikende medische zorg is onacceptabel en gelukkig is het niveau van de gezondheidszorg in Nederland goed. Desondanks maken ook artsen medische fouten en voor de slachtoffers kan dat zeer traumatisch zijn. Omdat DLA een full service letselschade begeleiding biedt, worden ook slachtoffers van medische letselschade geholpen.

Uw medische letselschade is bij Dolderman Letselschade Advocaat in goede handen.

Niemand geeft graag toe dat hij mogelijk een fout heeft gemaakt en ziekenhuizen en artsen zijn daarop geen uitzondering. Het claimen van letselschade bij een medische fout is daarom vaak een ingewikkeld proces.

Medische misser of complicatie

Het menselijk lichaam zit ingenieus in elkaar en zelfs met de huidige stand van de wetenschap zijn nog niet alle mysteries van het lichaam ontrafeld. Geen enkele medische behandeling is daarom risicoloos en altijd bestaat de mogelijkheid dat bij een medische behandelingen ongewenste effecten zich voordoen.

Zelfs als de arts de patiënt uitstekende zorg verleend kan er schade optreden en in zo’n geval is er sprake van een complicatie. Complicaties kunnen de arts niet verweten worden en de schade kan dan ook niet verhaald worden.

Redelijk handelend en bekwaam arts

De arts heeft de plicht om medische zorg te verlenen zoals dat van een redelijk handelend en bekwaam vakgenoot verwacht mocht worden. Om te onderzoeken of uw medische letselschade een gevolg is van een complicatie of van een medische misser, moet een medisch adviseur worden ingeschakeld. De medisch adviseur onderzoekt het handelen van de arts en adviseert de medisch advocaat.

Een van team van deskundigen

DLA werkt met de beste medisch adviseurs zodat cliënten gegarandeerd de juridische ondersteuning krijgen die nodig is om succesvol letselschade bij een medische fout te claimen. Er zijn maar weinig momenten in een leven die zo pijnlijk en stressvol zijn als die na een medische fout.

DLA begrijpt uw situatie en het doel van de medisch advocaat van DLA is daarom om slachtoffers van medische missers gedurende het gehele letselschade traject optimaal te ondersteunen.

Dit betekent dat een letselschade advocaat van DLA alles uit de kast haalt om schadevergoeding te krijgen om inkomensverlies, medische kosten, kosten voor verzorging en pijn te compenseren. En als er uiteindelijk een substantiële schadevergoeding is uitbetaald kan DLA ook nog betrouwbare financiële begeleiding organiseren.

Vertel uw verhaal

Als u letselschade heeft door een medische misser en u wilt een claim indienen tegen het ziekenhuis of de arts, neem vrijblijvend contact op. Wilt u eerst meer informatie, dan geeft DLA altijd gratis letselschade advies. Dus wacht niet langer en bel 030-2302060 of klik op de onderstaande knop en vul het contactformulier in.

Vertel uw verhaal, klik hier