Overlijdensschade – shockschade

Of het nu gebeurt door werk, in het verkeer of door een medische misser, dodelijke ongevallen zijn verschrikkelijk voor de nabestaanden. Het plots wegvallen van een van de gezinsleden veroorzaakt emotionele pijn en, in veel gevallen, ernstige financiële terugval. DLA begrijpt heel goed dat het instellen van een claim na een dodelijk ongeval de klok niet kan terugdraaien, maar het kan wel zorgen voor een betere toekomst.

Ondersteuning en juridische begeleiding na een dodelijk ongeluk

Het is begrijpelijk dat nabestaanden na een dodelijk ongeval eerst hun verdriet door het verlies van een dierbare zullen moeten verwerken. Maar als het dodelijk ongeval is veroorzaakt door toedoen van een ander kan het mogelijk zijn om de schade door het overlijden te verhalen op de veroorzaker van het ongeluk. Een letselschade advocaat van DLA kan u helpen om te zorgen dat u een letselschade vergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Getuige van een dodelijk ongeval

Het komt nogal eens voor dat een dierbare voor de ogen van de nabestaande komt te overlijden door een ongeval. Naast het verdriet door het wegvallen van de levenspartner of het kind, kan het mee moeten maken van een dergelijke traumatische ervaring ernstige psychische klachten (shock-schade) veroorzaken. Het is mogelijk dat in bepaalde specifieke omstandigheden getuigen van een dodelijk ongeval, hun letselschade kunnen claimen.

Complexe regelgeving

Het claimen van overlijdensschade kan zeer complex zijn. Het is dus belangrijk dat u een letselspecialist inschakelt die uw belangen ten volle behartigt. Het laatste waar een nabestaande in een dergelijk moeilijke periode zorgen over moet maken is of de letselschade wel goed wordt geclaimd. Kies daarom voor de kwaliteit en deskundigheid van DLA

Neem vandaag contact op

Als u ondersteuning, advies en juridische begeleiding wilt in verband met het overlijden van uw dierbare door een ongeval veroorzaakt door een ander, bel 030-2302060 of vul het contactformulier in. DLA staat klaar om u te helpen.

Vertel uw verhaal, klik hier