Letselschade veteranen

Bent u als beroeps- of als dienstplichtig militair uitgezonden? Heeft u te maken met lichamelijk of geestelijk letsel (PTSS) door de uitzending? De blijvende gevolgen van een uitzending kunnen zeer ernstig zijn.

Het is van groot belang dat een veteraan met letsel een ervaren en deskundig letselschade advocaat inschakelt om hem/haar te voorzien van juridische bijstand.

Neem contact op voor juridische hulp! Wij zijn bekend met de ernstige schade van een uitzending en hebben al veel militairen geholpen bij het claimen van schade.

Schakel nu onze rechtshulp in:

 • Mr. V. Dolderman is officier geweest bij de Landmacht;
 • Altijd gratis juridisch advies;
 • Wij zijn lid van de Vereniging voor Letselschade advocaten.

Directe hulp bij schaderegeling van veteranen: klik hier en vul uw contactgegevens in

Schadeloosstelling veteraan

Met het besluit van de minister van defensie d.d. 19 juni 2014 is de militaire rechtspositie drastisch gewijzigd. Voor veteranen wordt compensatie geregeld als gevolg van uitzendgerelateerde schade. Er worden verschillende schadevergoedingsmogelijkheden geregeld waarbij met name op basis van de ontslagdatum een onderscheid gemaakt wordt.

Wilt u weten wat de compensatiemogelijkheden voor veteranen zijn? Neem contact op voor gratis advies.

Ontslag voor 1 juli 2007

Bent u uitgezonden geweest en vóór 1 juli 2007 ontslagen? Indien u wordt geconfronteerd met blijvende invaliditeit, dan kunt u naast de ‘reguliere voorzieningen’ aanspraak maken op de bijzondere uitkering ereschuld.

De hoogte van deze uitkering is afhankelijk van de mate van invaliditeit met dienstverband en kan oplopen tot maximaal € 125.000,-. De ereschuld is een eenmalige uitkering. Heeft u ondanks de uitkering ereschuld nog schade, dan zult u de minister van defensie aansprakelijk moeten stellen.

Bekijk ook de pagina “regeling ereschuld veteranen

Ontslag na 1 juli 2007

Bent u na 1 juli 2007 ontslagen en heeft u blijvend letsel door de uitzending, dan heeft u recht op een volledige schadevergoeding van uw letsel! Dat betekent dat de veteraan schadeloos wordt gesteld door de minister van defensie. Meer lezen over de volledige schadevergoeding?

Het vaststellen van schade is een ingewikkeld traject waarvoor deskundigheid is vereist. Letselschade advocaat Mr. V. Dolderman is zeer ervaren met het vaststellen van militaire schade.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

MIP aanvraag na 1 juni 2012

Als u uw militair invaliditeitspensioen eerst na 1 juni 2012 heeft aangevraagd bij het ABP, dan kunt u ook aanspraak maken op de volledige schadevergoeding. Kortom, als u vóór 1 juni 2007 bent uitgezonden, maar pas na 1 juli 2012 uw MIP aanvraagt, dan geldt de volledige schadevergoeding. Wilt u meer weten over de volledige schadevergoeding veteranen?

Welke schade wordt vergoed?

Veteranen die na 1 juli 2007 zijn ontslagen (of veteranen die voor 1 juli 2007 zijn ontslagen maar het MIP na 1 juni 2012 hebben aangevraagd) komen in aanmerking voor een volledige schadevergoeding. Dat betekent dat alle kosten, gemiste inkomsten en smartengeld worden vergoed.

Veel voorkomende schadeposten zijn:

 • Medische kosten;
 • Reiskosten;
 • Kosten voor huishoudelijke hulp;
 • Kosten voor woning en autoaanpassing;
 • Inkomensschade;
 • Pensioenschade;
 • Kosten voor onderhoud huis en tuin.

Bent u veteraan en wilt u hulp bij het indienen van een claim? Volg de link, vul uw gegevens in en één van onze letselschade advocaten neemt direct contact met u op.

Kwalitatief hoogwaardige rechtshulp door heel Nederland

Als letselschade advocaten bieden wij rechtshulp aan veteranen door het gehele land! Door onze specifieke ervaring met het claimen van schadevergoeding bij defensie worden wij door veteranen uit het gehele land benaderd.

✓ Kunt u in verband met uw klachten niet naar ons advocatenbureau in Utrecht komen? Een bezoek aan huis is bespreekbaar! Neem direct contact op met Mr. V. Dolderman, letselschade advocaat.

Letselschade procedure defensie

Komt u niet in aanmerking voor de volledige schadevergoeding (ontslag voor 1 juli 2007 en aanvraag MIP voor 1 juni 2012), dan zult u de minister van defensie aansprakelijk moeten stellen om een compensatie te kunnen krijgen voor uw schade. Een juridische letselschadeprocedure moet worden gestart.

Wij voeren als één van de weinige advocaten in Nederland daadwerkelijk procedures voor veteranen tegen de minister van defensie bij de rechtbank of Centrale Raad van Beroep.

✓ Gratis advies. Wij geven altijd gratis juridisch advies! Heeft u juridische vragen, neem vrijblijvend contact op. Eén van onze advocaten staat u graag te woord.

Neem contact op

Bent u veteraan en heeft u letselschade door de uitzending? Laat u bijstaan door een “militair letselschade advocaat” en wij zorgen voor de juridische afwikkeling van uw schadevergoeding. De belangen zijn groot, dus zorg voor deskundige rechtsbijstand!

 • Optimale rechtsbijstand;
 • Maximale schadevergoeding;
 • Defensie deskundigheid.

Klik hieronder op de knop, vul uw naam en e-mailadres en bericht in, en onze letselschade advocaat neemt zo snel als mogelijk contact met u op. Bellen kan ook 030-2302060.

Vertel uw verhaal, klik hier