Letselschade na arbeidsongeval

U heeft letselschade na een arbeidsongeval. U kampt met pijn, klachten, (ander) letsel. Door uw verwondingen wordt u geconfronteerd met extra kosten en loopt u inkomsten mis. De kans is groot dat uw werkgever voor het bedrijfsongeval aansprakelijk is.

Wij kunnen u helpen met het verhalen van uw schade. Met ons lidmaatschap bij de LSA is de kwaliteit van ons letselschadetraject gegarandeerd goed.

Vertel uw verhaal:

• Meld uw schade; wij nemen uw zaak onmiddellijk in behandeling;
• Wij werken ook op pro deo basis;
• Maximale inzet om een volledige schadevergoeding te claimen.

I.v.m. een arbeidsongeval een letselschadeadvocaat inschakelen? Klik hier en vertel ons wat er is gebeurd.

Bij letselschade, veroorzaakt door een ongeval tijdens uw werkzaamheden, bieden wij werknemers hoogwaardige rechtsbijstand. Bij een bedrijfsongeval is in de meeste gevallen uw werkgever aansprakelijk. Wij zorgen ervoor dat uw volledige letselschade wordt vergoed.

Is uw werkgever aansprakelijk bij een arbeidsongeval?

Meestal wel. Elke werkgever heeft de zeer strenge plicht om veiligheidsmaatregelen te treffen om een bedrijfsongeval zoveel mogelijk te voorkomen. De baas moet dus zorgen voor de veiligheid van de werknemer.

De zorgplicht van de werkgever is zo streng dat de baas meestal ook aansprakelijk is voor de schade van de werknemer. Eigen schuld of eigen risico van de werknemer komt slechts zeer zelden voor. Klik voor meer info over de aansprakelijkheid van de werkgever

Schadevergoeding bedrijfsongeval

Na een ongeluk op het werk is – behoudens opzet van de werknemer – vaak de werkgever aansprakelijk voor de letselschade. Als de aansprakelijkheid door de werkgever wordt erkend, dan komen de gemaakte extra kosten en gemiste inkomsten voor vergoeding in aanmerking.

Veel voorkomende schadeposten zijn:

• Medische kosten;
• Reiskosten;
• Kosten voor huishoudelijke hulp;
• Kosten voor verlies aan zelfwerkzaamheid;
• Gemiste inkomsten (o.a. overwerk, neveninkomsten en pensioenschade);
• Smartengeld.

Meer weten over het thema schadevergoeding bedrijfsongeval? Klik dan op de link.

U wilt een schadevergoeding claimen. Vul hier rechts het contactformulier in. Bij letselschade, waarvoor uw werkgever aansprakelijk blijkt te zijn, zorgen wij voor compensatie voor alle schade die u heeft opgelopen.

Smartengeld arbeidsongeval

Als u het slachtoffer bent van een arbeidsongeval en de werkgever heeft de aansprakelijkheid erkend, dan kan de werknemer een schadevergoeding claimen. Letselschade bestaat niet alleen uit gemaakte kosten en gemiste inkomsten, maar ook uit smartengeld.

Smartengeld is een vergoeding voor de pijn en het verdriet van het slachtoffer. Hoewel de hoogte van het smartengeld ook bij een arbeidsongeval van een groot aantal factoren afhankelijk is, is met name de ernst van de klachten bepalend. Dus hoe ernstiger de klachten, hoe hoger het smartengeld zal zijn.

Klik op de link voor meer informatie over smartengeld bij een arbeidsongeval.

Verkeersongeval tijdens het werk

Een groot aantal werknemers zit voor hun werk in de auto op de weg. Denk bijvoorbeeld aan accountmanagers, taxichauffeurs, vrachtwagenchauffeurs, etc.

Als de werknemer een verkeersongeval onder werktijd overkomt en gewond geraakt, is de werkgever meestal niet aansprakelijk, tenzij bijvoorbeeld de auto niet in orde was (gladde banden, slechte remmen). De werkgever moet wel zorgen voor een deugdelijke verzekering!

Reed de werknemer mee in de auto van een collega en veroorzaakt de collega een ongeval, dan zal de letselschade van de werknemer moeten worden vergoed! Lees meer over auto-ongeluk tijdens het werk.

Gratis adviesgesprek. Letsel na een bedrijfsongeval? Een letselschadeadvocaat, gespecialiseerd in arbeidsongevallen, geeft u gratis juridisch advies. Aan de hand van ons stappenplan begeleiden wij u door het traject. Volg de link, vertel uw verhaal, en onze arbeidsongevallen advocaat neemt binnen 24 uur contact met u op.

Ongeluk in de bouw

U bent gewond geraakt door een bouwongeval? Als specialist op het gebied van arbeidsongevallen zijn wij uiteraard volledig op de hoogte van de relevante wetgeving. Wanneer een bouwvakker tijdens bouwwerkzaamheden letselschade oploopt, is er sprake van een bedrijfsongeval.

Veel voorkomende letsels na een bouwongeval zijn botbreuk, beenbreuk, amputatie, psychische schade, brandwonden, whiplash door val, gehoorbeschadiging, elektrocutie en hernia. Deze letsels kunnen een grote impact hebben en veel emotionele en financiële schade tot gevolg hebben.

Bekijk ook: ongeluk in de bouw

Letselschade na een val op het werk

Bent u op het werk gevallen? Veel voorkomende arbeidsongevallen zijn valpartijen van steigers, ladders of trappen. De gevolgen van dergelijke bedrijfsongevallen zijn vaak ernstig en kunnen het leven van de werknemers en zijn gezin in grote mate verstoren. Na een val is de kans groot dat u vanwege uw letsel een tijd niet kunt werken. In dergelijke gevallen heeft u recht op een arbeidsongevallen vergoeding.

Klik voor meer informatie over letselschade na val.

Zoekt u een letselschade advocaat om uw schade na een bedrijfsongeval te verhalen op de werkgever? Onze aanpak voldoet aan alle kwaliteitseisen van de LSA. Daarmee bent u verzekerd van goede rechtsbijstand.

Voor gratis juridisch advies na een arbeidsongeval, vul hier rechts het contactformulier in. Ons advocatenkantoor is aangesloten bij de LSA. Wij voldoen aan alle kwaliteitseisen. Daarmee is goede rechtshulp gegarandeerd. Wij nemen al uw zorgen uit handen. Klik hier, vertel uw verhaal en wij nemen contact met u op om het arbeidsongeval te bespreken.

Letsel na ongeluk met machine of heftruck

Het werken met machines en heftrucks brengt ook het risico van een arbeidsongeval met zich mee. De zorgplicht van de werkgever wordt strenger naarmate het werk gevaarlijker wordt.

Als sprake is van een ongeval met een machine is de werkgever vrijwel altijd aansprakelijk voor de letselschade van de werknemer; ook als de werknemer in strijd met de instructie handelt (tenzij sprake is van opzet van de werknemer). Eigen schuld of eigen risico van de werknemer komt slechts zelden voor.

Voor meer info, klik verder naar:

Letselschade als uitzendkracht

Bent u werkzaam via een uitzendbureau en is u tijdens het werk een arbeidsongeluk overkomen? In zo’n geval kan het slachtoffer zowel het uitzendbureau als het bedrijf aansprakelijk stellen (waar het ongeval plaatsvond).

Klik hier verder voor meer informatie over het onderwerp: aansprakelijkheid uitzendbureau voor arbeidsongeval

Gratis letselschade advies of een huisbezoek? Indien u vanwege uw lichamelijke klachten niet naar ons letselschadebureau kunt komen, dan kunnen we ook naar u komen. Wij vertellen u graag meer over de voorwaarden. Ook als slachtoffer van een bedrijfsongeval, ontvangt u altijd gratis advies, telefonisch of in een persoonlijk gesprek.

Beroepsziekte

Vaak is een beroepsziekte een gevolg van het feit dat de werkgever onvoldoende veiligheidsmaatregelen heeft genomen. Een beroepsziekte kan tot letselschade leiden; zowel lichamelijk als geestelijk. Voorbeelden van veel voorkomende beroepsziekten zijn: asbestziekten, RSI/CANS, OPS/CTE, PTSS, burn-out.

Voor meer info, ga verder naar de pagina beroepsziekte

Arbeidsongeschikt als gevolg van arbeidsongeval

Als de verwondingen ten gevolge van het bedrijfsongeval dermate ernstig en/of blijvend zijn (zwaar letsel), dan kan het slachtoffer arbeidsongeschikt raken. Dat betekent dat de werknemer waarschijnlijk zal worden ontslagen en in de WIA terecht komt. De inkomensschade zal erg hoog zijn, wij berekenen alle huidige en toekomstige schade.

Volg de link en lees meer over arbeidsongeschiktheid na bedrijfsongeval.

Wist u dat onze advocaten slachtoffers ook rechtsbijstand kunnen geven in WIA procedures? Op deze wijze kunnen wij onze cliënten full service rechtshulp bieden. Alle rechtsbijstand onder één dak!

Top 20 meest gestelde vragen ongeluk op het werk

Als u letsel heeft opgelopen na een ongeval, komt er veel op u af. U kunt vragen hebben over de behandeling van uw zaak, de kosten van een letselschadeadvocaat, een verzekeraar, de vergoeding van het eigen risico, de aansprakelijkheid van uw werkgever, etc.

Dit zijn de 20 meest gestelde vragen over ongelukken op het werk. Volg de link om de pagina te bekijken.

Zo ziet het letselschadetraject eruit

1. Verzamelen bewijs van het ongeval op het werk (foto’s, getuigen, arbeidsinspectie);
2. Bedrijf aansprakelijk stellen;
3. Schadevergoeding claimen;
4. Onderhandelen/ procederen over de hoogte van de schade.

Dolderman Letselschade Advocaat geeft hulp aan werknemers na een werkongeval. Wij begeleiden slachtoffers, stap voor stap, gedurende het gehele letselschade traject.

Vertel uw verhaal: slachtoffers staan niet alleen

Schadevergoeding claimen na een ongeval op het werk? Onze ervaren letselschade advocaten verhalen uw schade op de werkgever.

Wij staan voor:
• Het slachtoffer centraal. Wij luisteren naar onze cliënten;
• Duidelijke communicatie;
• Rechtvaardige schadevergoeding voor de werknemer.

Klik op de onderstaande knop en vul uw naam, e-mailadres en bericht in. Een specialist van ons letselschadebureau neemt zo snel als mogelijk contact met u op. Wij zorgen voor directe hulp bij een bedrijfsongeval.

Vertel uw verhaal, klik hier