Arbeidsongeschikt na arbeidsongeval

Bent u arbeidsongeschikt door een arbeidsongeval? Heeft u blijvend letsel en wordt u geconfronteerd met verlies van inkomen? De kans is groot dat uw werkgever aansprakelijk is, zodat u een schadevergoeding kunt claimen.

Schakel Dolderman Letselschade Advocaat in en wij eisen een vergoeding voor alle schade in verband met uw arbeidsongeschiktheid.

Wat is er gebeurd? Vertel uw verhaal:

 • Wij gaan direct voor U aan de slag;
 • Hogere schadevergoeding door samenwerking met meerdere specialisten;
 • Wij werken ook op pro deo basis.

Wij zijn aangesloten bij de LSA. Daarmee is de kwaliteit van ons letselschadetraject gegarandeerd goed. Na een bedrijfsongeval met arbeidsongeschikt tot gevolg, nemen wij uw zorgen uit handen.

Wij staan klaar om u te helpen. Wat is er precies gebeurd? Klik hier en vertel uw verhaal

Arbeidsongeschikt na bedrijfsongeval, wat nu?

Als u het slachtoffer bent van een arbeidsongeval waardoor blijvend letsel is ontstaan, dan bestaat de mogelijkheid dat u door uw blijvende invaliditeit niet meer kan werken. Ook als de werknemer arbeidsongeschikt raakt door de schuld van de werkgever, kan de baas de werknemer na twee jaar (gedeeltelijk) ontslaan.

Na twee jaar zal het UWV vervolgens beoordelen of u in aanmerking komt voor een WIA uitkering. Wist u dat onze advocaten zich ook hebben gespecialiseerd op het gebied van arbeid en UWV. Wij kunnen slachtoffers van een arbeidsongeval ook rechtsbijstand verlenen bij een ontslagprocedure met uw werkgever. Ook als u bent afgekeurd door het UWV! Dat is full service letselschade hulp.

Arbeidsongeschiktheid i.v.m. een bedrijfsongeval zal bijna altijd tot gevolg hebben dat het slachtoffer minder loon zal ontvangen. Om een vergoeding te kunnen krijgen van het verlies van inkomen, moet eerst uitgezocht worden of de werkgever aansprakelijk is voor het ongeval op het werk.

Bekijk ook: ongeval op het werk: top 20 meest gestelde vragen

Werkgever aansprakelijk stellen voor arbeidsongeschiktheid

De werkgever heeft de zeer strenge plicht om veiligheidsmaatregelen te treffen om een ongeluk tijdens het werk zoveel mogelijk te voorkomen. De baas moet dus zorgen voor een veilige werkomgeving. Eigen schuld of eigen risico van de werknemer komt slechts zeer zelden voor. Wilt u meer lezen over de aansprakelijkheid van de werkgever?

Gratis juridisch advies. U bent arbeidsongeschikt door het werk? Letselschadeadvocaat Mr. V. Dolderman geeft u gratis juridisch advies. Volg de link, stel uw vraag, wij nemen contact met u op.

Minder loon door arbeidsongeschiktheid

Als u na het ongeval uw werk niet meer kunt doen, dan heeft de werkgever twee jaar de plicht tot doorbetaling van het salaris. Uw werkgever moet twee jaar lang uw loon doorbetalen (gemiddeld 70%). Na een periode van twee jaar stopt de loondoorbetaling van uw werkgever (bij een ongeval) en beoordeelt het UWV of u recht heeft op een WIA uitkering.

Het verlies van inkomen kan bestaan uit:

 1. Mislopen overwerkvergoeding;
 2. Mislopen loonsverhogingen;
 3. Mislopen bonus;
 4. Mislopen toekomstige carrière;
 5. Mislopen neveninkomsten door zwart werk;
 6. Pensioenschade;
 7. Mislopen leaseauto, laptop en telefoon.

Onze letselschadespecialist verhaalt uw volledige verlies van inkomen! Wilt u direct een afspraak maken? Volg de link, vul uw naam in en wij nemen contact met u op. U kunt natuurlijk ook bellen.

Arbeidsongeschikt geraakt, welke schade kan ik claimen?

Als de aansprakelijkheid door de werkgever is erkend, dan kan naast loonverlies ook een vergoeding worden verkregen voor alle extra kosten en smartengeld.

Veel voorkomende schadeposten zijn:

 • Medische kosten;
 • Reiskosten;
 • Kosten voor huishoudelijke hulp;
 • Kosten voor verlies aan zelfwerkzaamheid;
 • Kosten voor kinderopvang;
 • Smartengeld.

Voor een volledig overzicht van veel voorkomende schadeposten, volgt u de link.
Meer lezen over smartengeld?

Arbeidsongeschikt door werkgever. Schakel onze letselschade advocaat in. Wij stellen de werkgever aansprakelijk en eisen een vergoeding voor uw schade.

Stappenplan letselschadetraject

1. Verzamelen bewijs van het ongeval op het werk (foto’s, getuigen, arbeidsinspectie);
2. Bedrijf aansprakelijk stellen;
3. Schadevergoeding claimen;
4. Onderhandelen/ procederen over de hoogte van de schade.

Bent u door een ongeluk op het werk arbeidsongeschikt geraakt? Onze letseladvocaat geeft hulp aan werknemers na een arbeidsongeval. Wij begeleiden slachtoffers, stap voor stap, gedurende het gehele letselschade traject. Direct contact met een van onze advocaten voor het claimen van een schadevergoeding?

Veel voorkomend letsel na een bedrijfsongeval

Een ongeval op het werk kan leiden tot zowel lichamelijk letsel als psychische klachten. Veel voorkomende letsels zijn amputatie van ledematen, botbreuken, whiplash, brandwonden, gehoorklachten, PTSS, RSI en burn-out. Deze letsels kunnen leiden tot arbeidsongeschiktheid.

Huisbezoek mogelijk. Bent u door het bedrijfsongeval invalide en kunt u niet naar ons advocatenkantoor toekomen. Het is mogelijk dat een van onze advocaten u thuis bezoekt. Vraag naar de voorwaarden.

Wij ontzorgen

Onze advocaten begeleiden werknemers na een ongeval op het werk, stap voor stap, door het gehele letselschadetraject. Wij nemen het juridische werk volledig uit handen en helpen u ook bij ontslagprocedures en discussies met het UWV.

Vertel uw verhaal: slachtoffers staan niet alleen!

U bent arbeidsongeschikt na een ongeluk tijdens het werk. Neem contact met ons op en wij staan klaar om u te voorzien van optimale rechtsbijstand. Wij claimen alle schade en zetten ons in om ervoor te zorgen dat u een rechtvaardige schadevergoeding krijgt.

U heeft behoefte aan juridisch advies. Wellicht wenst u direct een advocaat te spreken. Klik op de onderstaande knop, vul uw gegevens in, wij nemen contact met u op. Bellen kan ook op 030-2302060.

Vertel uw verhaal, klik hier