Ongeval met heftruck

Heeft u letselschade door een ongeluk met een heftruck? U wilt een schadevergoeding claimen bij uw werkgever. Dolderman Letselschade Advocaat stelt uw werkgever aansprakelijk en wij verhalen de schade op uw baas. Ook bij heftruckongevallen kunt u rekenen op de best mogelijke juridische hulp.

Vertel ons meer over het heftruckongeval:

 • U ontvangt gratis juridisch advies;
 • Wij werken samen met verschillende specialisten;
 • Wij zijn lid van meerdere specialisatie verenigingen zoals LSA, ASP en WAA.

Aangereden door collega

Als u bent aangereden door een heftruck omdat de chauffeur niet goed oplette, dan is uw werkgever aansprakelijk voor uw letsel. Een werkgever is verantwoordelijk voor de fouten van zijn werknemer. Dat betekent dat u als slachtoffer een vergoeding kan krijgen van de gemaakte kosten en de gemiste inkomsten. Ook voor het smartengeld kan een vergoeding worden geclaimd.

Bent u tijdens uw werkzaamheden aangereden door een collega en bekneld geraakt? U heeft dan waarschijnlijk recht op een vergoeding van uw schade!

Letselschade na beknelling met een heftruck? Indien dit ongeval onder werktijd heeft plaatsgevonden, kunnen wij uw werkgever aansprakelijk stellen. Uw werkgever is dan verplicht uw volledige schade te vergoeden.

Direct een schadevergoeding claimen? Volg de link, vul uw naam in, stel de vraag en wij nemen contact met u op.

Ook bij ongevallen met vorkheftrucks heeft u het recht om een vergoeding te krijgen voor emotionele schade (smartengeld). De smartengeldvergoeding wordt aan de totale schadeclaim (totaalberekening) toegevoegd.

Aansprakelijkheid bedrijfsongeval heftruck

De werkgever heeft een strenge plicht om maatregelen te treffen met het doel om o.a. heftruckongevallen zoveel mogelijk te voorkomen. De plicht van de werkgever om ongevallen onder werktijd te voorkomen gaat zo ver, dat een baas meestal aansprakelijk is voor de schade van de werknemer.

Bekijk ook: werkgever aansprakelijk stellen

Gratis juridisch advies. U bent gewond geraakt door een bedrijfsongeval met een vorkheftruck? Onze letselschade advocaat geeft u gratis juridisch advies. Klik hier, vertel uw verhaal en wij adviseren u over de te nemen stappen.

Schadevergoeding na ongeval met heftruck

Als de werkgever de aansprakelijkheid heeft erkend, dan zal de volledige schade vergoed moeten worden.

Veel voorkomende schadeposten zijn:

 • Medische kosten;
 • Reiskosten;
 • Kosten voor huishoudelijke hulp;
 • Kosten voor verlies aan zelfwerkzaamheid;
 • Gemiste inkomsten (o.a. overwerk, neveninkomsten en pensioenschade);
 • Smartengeld.

Wilt u meer lezen over schadevergoeding bij bedrijfsongevallen?

Eigen schuld bij letselschade

De wetgever wil werknemers juridisch beschermen. Dat betekent dat, ook in het geval de werknemer zelf eigen schuld heeft aan het ongeval met de heftruck, de werkgever toch aansprakelijk kan zijn voor de schade. Eigen schuld of eigen risico van de werknemer wordt zelden door een rechter aangenomen.

Een voorbeeld:

Stel, een chauffeur van een heftruck botst tijdens het achteruit rijden tegen een paal waardoor de lading van de vork valt. De afgevallen lading komt vervolgens op de chauffeur en op een collega terecht. Zowel de chauffeur als de collega zijn gewond geraakt.

Hoewel de chauffeur eigen schuld (eigen risico) heeft zal hij zijn schade toch bij de werkgever kunnen claimen. Als de collega door het vallen van de lading verwondingen heeft opgelopen, kan hij de werkgever aansprakelijk stellen.

Aangereden door heftruck en nu letselschade? Schakel onze rechtshulp in. Wij stellen het bedrijf aansprakelijk en dienen een claim in bij uw werkgever. Klik op deze link en vertel ons kort wat er is gebeurd.

Smartengeld bij aanrijding met heftruck

Als u het slachtoffer bent van een ongeval op het werk met een heftruck – en de werkgever heeft de aansprakelijkheid erkend, dan kan de werknemer een schadevergoeding claimen. De schade bestaat niet alleen uit gemaakte kosten en gemiste inkomsten, maar ook uit smartengeld.

Smartengeld is een vergoeding voor het leed van het slachtoffer. De hoogte van het smartengeld is met name afhankelijk van de ernst van de klachten en van de vraag of de verwondingen blijvend zijn. Dus hoe ernstiger de klachten door het ongeluk, hoe hoger het smartengeld zal zijn.

Schadevergoeding claimen: zo werkt het

Ons letselschadetraject voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaard. Wij zijn aangesloten bij de LSA.
1. Verzamelen bewijs van heftruckongeluk (foto’s, getuigen, arbeidsinspectie);
2. Werkgever aansprakelijk stellen;
3. Schadevergoeding claimen;
4. Onderhandelen / procederen over de hoogte van de schade.

Dolderman Letselschade Advocaat geeft hulp aan werknemers na een arbeidsongeval met een heftruck. Wij begeleiden slachtoffers, stap voor stap, gedurende het gehele letselschade traject. Direct contact met een van onze advocaten voor het claimen van een schadevergoeding?

Werkzaam via uitzendbureau

Bent u werkzaam via een uitzendbureau en hebt u een ongeval met een heftruck op het bedrijfsterrein gehad? In zo’n geval kan het slachtoffer zowel het uitzendbureau als het bedrijf aansprakelijk stellen (waar het ongeval plaatsvond).

Indien u door een heftruck bent aangereden, en de chauffeur is werkzaam via het uitzendbureau, dan kunt u niet allen uw werkgever aansprakelijk stellen maar ook het uitzendbureau.

Gratis letselschade advies of een huiszoek? De letselschadeadvocaten van DLA geven altijd gratis advies. Wanneer u als slachtoffer van een arbeidsongeval door uw lichamelijke klachten niet naar ons advocatenkantoor kunt komen, dan kunnen we ook naar u komen. Neem contact op om de voorwaarden te bespreken.

Arbeidsongeschikt door ongeval met heftruck

Als de verwondingen door het bedrijfsongeval met de heftruck groot zijn en blijven, dan kan het slachtoffer arbeidsongeschikt raken. Dat heeft regelmatig tot gevolg dat de werknemer (gedeeltelijk) wordt ontslagen en in de WIA terecht komt. De inkomensschade zal in dat geval fors zijn.

Wist u dat onze advocaten slachtoffers ook rechtshulp kunnen geven in WIA procedures?

Vertel uw verhaal: slachtoffers staan niet alleen!

Schadevergoeding claimen na een ongeluk met een heftruck? Onze ervaren letseladvocaten verhalen uw schade op de werkgever. Wij zijn aangesloten bij de LSA; u kunt rekenen op de best mogelijke juridische hulp.

Neem contact met ons op:

 • Wij gaan direct voor U aan de slag;
 • Wij nemen de gehele procedure uit uw handen;
 • Maximale inzet voor rechtvaardige schadevergoeding.

Klik op ‘neem contact op’ en vul uw naam, e-mailadres en bericht in. Een letselschadespecialist van ons kantoor neemt zo snel als mogelijk contact met u op. Wij zorgen voor directe hulp bij een arbeidsongeval.

Vertel uw verhaal, klik hier