Aangereden door auto

Bent u aangereden door een auto en heeft u letselschade? Als de automobilist schuldig is, dan kunnen wij ervoor zorgen dat al uw schade wordt vergoed. Wij helpen slachtoffers die betrokken zijn geraakt bij een aanrijding met een auto met het verhalen van hun schade. U kunt rekenen op de best mogelijke juridische begeleiding.

Vul het contactformulier in:

 • wij begeleiden u van A tot Z bij het vergoed krijgen van uw schade
 • stellen wij de automobilist voor u aansprakelijk
 • een LSA advocaat (kwaliteitskeurmerk) beantwoordt al uw vragen

Wij nemen al het juridische werk uit handen. Wat is er precies gebeurd? Vertel ons meer over de aanrijding. Vul hier uw naam en telefoonnummer in. Binnen 24 uur ontvangt u gratis juridisch advies.

Aangereden door een auto, wat nu?

Voordat u in aanmerking kunt komen voor schadevergoeding, moet eerst worden uitgezocht of de automobilist schuldig is aan het ongeval. U kunt pas een schadeclaim indienen als vast komt te staan dat de aanrijding door de automobilist is veroorzaakt. Dit wordt ook aansprakelijkheid genoemd. Bij een aanrijding met een auto hebben voetgangers en fietsers vrijwel altijd recht op schadevergoeding.

Bekijk ook:

Hoe zit het met de verzekering? Hoe ontvang ik schadevergoeding? Via het contactformulier aan de rechterzijde kunt u ons uw vraag doormailen.

Schadevergoeding claimen, zo werkt het:

Als u een schadevergoeding wilt claimen nadat u door een auto bent aangereden, dan kunnen wij dit ingewikkelde, juridische traject uit handen nemen. Globaal gezien kent een letselschadeprocedure de volgende stappen:

 • Aansprakelijk stellen van de automobilist;
 • Onderzoek naar medisch letsel;
 • Onderzoek naar financiële schade;
 • Hoogte van de schadevergoeding berekenen;
 • Schadeclaim indienen.

Meer informatie op de pagina schadevergoeding verkeersongeval

Aangereden door auto? Indien er sprake is van letsel, claimt Dolderman Letselschade Advocaat voor u de maximale schadevergoeding bij de (verzekeraar van de) automobilist. Volg de link, vul uw naam in en vertel uw verhaal. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Automobilist aansprakelijk stellen

Wij kunnen de bestuurder van de auto aansprakelijk stellen indien die persoon schuldig blijkt te zijn. Elke letselschadeprocedure start met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij (meestal de verzekeringsmaatschappij).

Er moet een brief naar de tegenpartij worden gestuurd waarmee wordt beschreven waarom de tegenpartij (automobilist) schuldig is aan de aanrijding. De bestuurder van de auto moet juridisch aansprakelijk zijn, voordat schade claimen mogelijk is.

Wie aansprakelijk is voor een aanrijding kan ingewikkeld zijn. Bij een aanrijding auto-fiets of voetganger-auto heeft de fietser / voetganger vrijwel altijd recht op schadevergoeding. Fietsers en voetgangers worden juridisch extra beschermd. Meer weten over het thema aansprakelijkheid verkeersongeval?

Automobilist doorgereden

U bent aangereden door een auto en de automobilist is doorgereden? Als de identiteit van de dader niet te achterhalen is, dan kan dat (voor het slachtoffer) tot grote problemen leiden. Bij gebrek aan gegevens kan een automobilist niet aansprakelijk worden gesteld en blijft het slachtoffer zitten met zijn schade.

In zulke situaties kan het Waarborgfonds motorverkeer uitkomst bieden. Wilt u meer informatie over het claimen van schade als de dader na de aanrijding is doorgereden?

Aangereden: welke schade kunt u claimen?

Als de aansprakelijkheid is erkend, kan het slachtoffer alle gemaakte kosten en gemiste inkomsten i.v.m. de aanrijding, vergoed krijgen. Ook kan het slachtoffer een smartengeld vergoeding ontvangen. Veel voorkomende schadeposten zijn:

Een vergoeding voor:

 • Medische kosten;
 • Reiskosten;
 • Kosten voor huishoudelijke hulp;
 • Kosten voor verlies aan zelfwerkzaamheid;
 • Kosten voor kinderopvang;
 • Minder inkomsten (ook zwarte inkomsten);
 • Loopbaanschade en pensioenschade;
 • Smartengeld.

Voor een volledig overzicht van schadeposten bij letselschade, klik op de link.

Wij nemen uw zorgen uit handen

Na een botsing met een auto, staan wij klaar om u te helpen. Onze letselschade advocaten begeleiden u, stap voor stap, door het hele letselschadetraject. DLA werkt voor slachtoffers uit heel Nederland. Wij nemen al het juridische werk volledig uit handen, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken. U kunt zich focussen op medisch herstel. Ons letselschadebureau is aangesloten bij de LSA, daarmee is de kwaliteit van onze rechtshulp gegarandeerd goed.

 • Huisbezoek mogelijk! Bent u aangereden en kunt u door uw letsel niet naar ons advocatenkantoor komen? Geen probleem, een van onze letselschade advocaten komt gewoon naar u toe!

Vertel uw verhaal; slachtoffers staan niet alleen!

U bent door een auto aangereden en u wilt een schadevergoeding claimen? Neem contact met ons op en wij helpen u bij het vergoed krijgen van uw kosten. Dolderman Letselschade Advocaat staat klaar om u te helpen. Klik op de onderstaande knop, vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Vertel uw verhaal, klik hier