Letselschade na aanrijding

Heeft u letselschade na een aanrijding? U heeft pijn / verwondingen / lichamelijke klachten en u maakt extra kosten door de aanrijding? Als het ongeval is veroorzaakt door de schuld van de tegenpartij, claimen wij uw schade.

Neem contact op met ons team van letselschade advocaten. Wij geven juridische hulp bij letselschade na een aanrijding.

Vul het contactformulier in en meld uw letselschade:

 • Optimale juridische bijstand;
 • Uitstekende service;
 • Maximale schadevergoeding.

Wat moet u doen bij letselschade na een aanrijding?

Als u het slachtoffer bent van een verkeersongeval, is het allerbelangrijkste dat u zorgt voor uw veiligheid. Heeft u lichamelijk letsel, laat u dan zo spoedig mogelijk medisch onderzoeken door uw huisarts of in het ziekenhuis.

Om na een aanrijding met letsel uw schade te kunnen claimen, is het ook belangrijk dat u zorgt voor bewijsmateriaal. Vul het schadeaanrijdingsformulier zo volledig mogelijk in. Maak foto’s van het ongeval, noteer de naam, telefoon en het adres van de tegenpartij.

Wilt u meer weten over wat te doen bij een aanrijding met letsel’?

Stappenplan procedure bij letselschade na een aanrijding

 1. Schuldonderzoek, aansprakelijkheid;
 2. Aansprakelijk stellen tegenpartij;
 3. Inventariseren van de schade van het slachtoffer;
 4. Berekenen van de hoogte van de schadevergoeding;
 5. Indienen van schadeclaim.

Het vergoed krijgen van letselschade is een ingewikkelde procedure en kan tot veel discussie met de verzekeraar leiden. Onze juristen hebben zich gespecialiseerd in het verkeersrecht. Wij begeleiden slachtoffers na een aanrijding bij elke stap in de letselschadeprocedure.

Ook u kunt profiteren van onze rechtsbijstand. Wist u dat wij altijd gratis advies geven. Stel hier uw vraag en wij nemen contact met u op.

Wie is aansprakelijk voor de letselschade na aanrijding?

Als het slachtoffer zijn schade vergoed wilt krijgen, moet eerst komen vaststaan dat de tegenpartij aansprakelijk is voor de aanrijding. De verkeersdeelnemer die in strijd met de verkeersregels heeft gehandeld is meestal ook aansprakelijk; verkeersdeelnemers moeten zich aan de verkeersregels houden.

Wilt u meer weten over de aansprakelijkheid bij een verkeersongeval?

✓Huisbezoek mogelijk. Heeft u letselschade na een aanrijding en u kunt door uw letsel niet naar ons advocatenkantoor komen? Het is mogelijk dat een letselschade expert u thuis bezoekt. Direct contact voor het inplannen van een huisbezoek?

Aangereden door andere auto

Verkeersongevallen tussen auto’s en vooral een aanrijding van achteren of een kettingbotsing komen zeer veel voor en zorgen voor schade bij slachtoffers. Bij een achterop aanrijding hebben slachtoffers vaak last van whiplash klachten, nekletsel, schouderklachten en hoofdpijn.

Is er een andere automobilist van achter tegen u aangereden? De kans is groot dat de tegenpartij aansprakelijk is voor uw schade. Wij zorgen dan voor een financiële compensatie van uw letselschade.

Wilt u meer weten over de aansprakelijk bij een aanrijding van achteren?

Als voetganger aangereden

Een aanrijding tussen een auto en een voetganger kan ernstige letselschade bij de voetganger veroorzaken. Een voetganger is een kwetsbare verkeersdeelnemer en wordt juridisch beschermd bij een ongeval met een motorvoertuig. Dat heeft tot gevolg dat – met uitzondering van overmacht – de automobilist altijd minimaal 50% van de schade moet vergoeden.

Bij een aanrijding letsel met een kind moet de bestuurder van de auto – met uitzondering van overmacht – altijd 100% van de schade betalen. Volg de link en lees meer over als voetganger aangereden

Bent u aangereden en heeft u letselschade? Wij kunnen u helpen met het claimen van uw schade. Vul uw naam in, stel uw vraag en wij nemen gelijk contact met u op

Aangereden op de fiets

Net als voetgangers worden ook fietsers beschermd tegen motorvoertuigen. Dus na een aanrijding met letsel moet de helft van uw schade vergoed worden (behoudens overmacht). Bij kinderen moet alle schade worden vergoed (met uitzondering van overmacht).

Wilt u meer informatie over ‘aansprakelijkheid aanrijding fietser auto

Aangereden op de scooter/brommer

Een scooter/brommer wordt juridisch gezien als een motorvoertuig en wordt dus niet beschermd bij een aanrijding met een auto, vrachtwagen of bus. De normale verkeersregels gelden. Bij een aanrijding geldt: de partij die de verkeersregels heeft geschonden is aansprakelijk.

Wilt u meer lezen over het thema ‘aangereden op de scooter’? (pagina nog niet beschikbaar)

Aangereden op de motor

Een motorrijder is kwetsbaar maar wordt juridisch niet beschermd bij een ongeval met een auto, vrachtwagen of bus. Er zal onderzocht moeten worden wie de verkeersregel heeft geschonden.

Op de motor aangereden en letselschade? Wij berekenen uw totale schade. Wilt u meer lezen over ‘letselschade motorongeluk’, klik dan op de link.

Aangereden door vrachtwagen

Een aanrijding tussen een vrachtwagen en een andere verkeersdeelnemer kan zeer ernstig letsel en soms de dood tot gevolg hebben. Bij een aanrijding tussen een vrachtwagen en een fietser of voetganger geldt de speciale 50% en 100% regel.

Is sprake van een ongeval met een ander gemotoriseerd voertuig, dan gelden de normale verkeersregels. Aangereden door een vrachtwagen? Wij begeleiden u door het gehele letselschadetraject.

Aangereden door bus

Een aanrijding met een bus kan grote gevolgen hebben. Bij een aanrijding met een voetganger of fietser is de buschauffeur – met uitzondering van overmacht – in ieder geval voor de helft aansprakelijk voor uw schade. Bij minderjarigen is geldt zelfs 100% aansprakelijkheid (behoudens overmacht).

Bij een aanrijding met een ander gemotoriseerd voertuig (bv. botsing tussen bus en auto) gelden de normale regels. Door een bus aangereden? De kans is groot dat u recht heeft op schadevergoeding. Wij zoeken het graag voor u uit.

Schadevergoeding claimen na aanrijding met letsel

Als de tegenpartij aansprakelijk is voor het ongeval, dan kan het slachtoffer zijn schade vergoed krijgen. De hoogte van de schade wordt bepaald door:

 • De kosten van het slachtoffer;
 • Gemiste inkomsten;
 • Smartengeld.

Veel voorkomende kosten zijn medische kosten, reiskosten, kosten voor huishoudelijke hulp. Financiële schade kan ook ontstaan doordat een slachtoffer niet meer (of minder) kan werken en daardoor minder loon ontvangt. Klik op de link voor meer informatie over schadevergoeding verkeersongeval.

Rechtsbijstand door een letselschade expert

Heeft u juridische hulp nodig bij omdat u wordt geconfronteerd met letselschade na een aanrijding? Profiteer van onze ervaring met het claimen van schade. Wij zijn lid van de Vereniging voor Letselschade Advocaten, dus de kwaliteit is goed.

 • Wij stellen de tegenpartij direct aansprakelijk;
 • Wij nemen uw zorgen uit handen;
 • Wij luisteren naar onze cliënten.

Neem contact op

Wilt u gratis informatie of wilt u direct één van onze letseladvocaten inschakelen? Behoefte aan juridische bijstand voor het indienen van een schadeclaim? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Klik op ‘neem contact op’ en vul uw naam, e-mailadres en bericht in. U wordt direct teruggebeld door één van onze specialisten. U kunt ook bellen 030-2302060.