Letselschade na auto-ongeluk

Heeft u letselschade na een auto-ongeluk? U heeft lichamelijke klachten of geestelijk letsel waardoor u extra kosten maakt? Als de tegenpartij aansprakelijk is voor het auto-ongeluk, dan kunt u mogelijk een schadevergoeding eisen.

De letselschade advocaten van DLA geven juridische hulp bij letselschade na een auto-ongeluk. Neem contact met ons op en wij gaan uw schade verhalen bij de tegenpartij:

  • Wij gaan direct aan de slag;
  • Wij zijn lid van de LSA;
  • Wij streven naar een maximale schadevergoeding.

Wat moet u doen bij letselschade na een auto-ongeluk?

Als u het slachtoffer bent van een auto-ongeluk, is het allerbelangrijkste dat u zorgt voor uw veiligheid. Heeft u pijn, klachten, verwondingen (lichamelijk letsel) of geestelijke schade, laat u zich dan zo spoedig mogelijk medisch onderzoeken door uw huisarts of in het ziekenhuis.

Om een schadevergoeding te kunnen eisen is het ook van belang dat u zoveel mogelijk bewijsmateriaal vastlegt over de toedracht van het ongeval. Vul het aanrijdingsformulier duidelijk en zo volledig mogelijk in. Maak foto’s van het ongeval, noteer het kenteken van andere voertuigen, noteer de naam, het telefoonnummer en het adres van de tegenpartij en eventuele getuigen.

Wilt u meer weten over ‘wat te doen bij een aanrijding met letsel’?

Wie is aansprakelijk voor de letselschade na een auto-ongeluk?

Een slachtoffer van een auto-ongeluk kan zijn schade pas vergoed krijgen, als duidelijk is dat het auto-ongeluk is veroorzaakt door de schuld van de tegenpartij. Met andere woorden de tegenpartij is aansprakelijk.

De verkeersdeelnemer die zich niet aan de verkeersregels houdt is meestal ook aansprakelijk voor de letselschade na een auto-ongeluk.

Meer informatie over de aansprakelijk bij een aanrijding met een andere auto?
Meer informatie over de aansprakelijkheid bij een botsing met een andere verkeersdeelnemer?

Huisbezoek mogelijk. Heeft u letselschade door een auto-ongeluk en u kunt door uw letsel niet naar ons advocatenkantoor komen? Het is mogelijk dat een letselschade expert u thuis bezoekt. Direct contact voor het inplannen van een huisbezoek?

Schadevergoeding claimen na auto-ongeluk

Om een schadevergoeding te kunnen claimen moet allereerst de tegenpartij aansprakelijk worden gesteld. Het slachtoffer moet bewijzen dat de tegenpartij schuldig is aan het auto-ongeluk.

Na de erkenning van de aansprakelijkheid kan het slachtoffer een schadevergoeding krijgen. Het slachtoffer moet bewijzen dat hij medisch letsel door het ongeluk heeft. Ook moet het slachtoffer bewijzen dat hij door het ongeval extra kosten moet maken en inkomsten mist.

Schadevergoeding claimen is een ingewikkelde juridische procedure vol met valkuilen. Onze letselschade advocaten claimen dagelijks schadevergoeding na een auto-ongeluk. Wij nemen de gehele procedure uit uw handen.

Heeft u pijn of klachten na het auto-ongeluk, maar is er geen sprake van verwondingen? Ook dan heeft u mogelijk recht op schadevergoeding.

Bekijk ook de pagina: schadevergoeding claimen na auto-ongeluk

Letselschade na auto-ongeluk – van achteren aangereden

Een veelvoorkomend auto-ongeval is de zogenaamde achterop aanrijding of de kop-staartbotsing. Bij een achterop botsing is de automobilist die achterop is geklapt meestal ook aansprakelijk en draait dan ook op voor de schade van het slachtoffer.

Bij het “achterop aanrijden” worden slachtoffers vaak geconfronteerd met nekklachten, hoofdpijn en whiplash. Wilt u meer lezen over het onderwerp: aanrijding van achteren (kop-staart botsing)

  • Gratis letselschade advies. Wilt u gratis juridisch advies of wilt u direct één van onze letselschade advocaten inschakelen? Stuur een bericht. Wij berekenen uw huidige en toekomstige schade. Vervolgens dienen wij de schadeclaim bij de tegenpartij in. Voor hulp en advies, klik op deze link en vertel uw verhaal.

Letselschade na auto-ongeluk – Blijvend letsel

Ernstig lichamelijk letsel zoals dwarslaesie, amputatie, hersenletsel of botbreuken hebben blijvende gevolgen voor het slachtoffer. Levenslang zal een slachtoffer extra kosten moeten maken in verband met zijn letselschade. Ook is vaak sprake van inkomensverlies omdat het slachtoffer niet meer kan werken.

Dolderman Letselschade Advocaten werkt met een team van specialisten om ervoor te zorgen dat een slachtoffer zijn volledige schade vergoed krijgt. Heeft u een vraag over het claimen van letselschade na een auto-ongeluk? Klik op de link, vul uw naam en email in en stel uw vraag.

Letselschade na een kettingbotsing

Een kettingbotsing komt meestal voor op de snelweg. Plotselinge filevorming of een moment van onoplettendheid kan al snel leiden tot een botsing waarbij meerdere auto’s of vrachtwagens zijn betrokken.

Over het algemeen is de bestuurder die achterop de andere auto klapt aansprakelijk voor de schade.

Meer informatie over letselschade na kettingbotsing? Volg de link.

Problemen met de verzekeraar

Het claimen van letselschade na een auto-ongeluk is een ingewikkelde juridische procedure. Vaak ligt de verzekeraar van de tegenpartij dwars. Er ontstaat discussie met de verzekeraar over de hoogte van de schade.

Veel voorkomende twistpunten zijn:

  1. De verzekeraar weigert de aansprakelijkheid te erkennen;
  2. De relatie tussen de klachten en het ongeval wordt ontkend;
  3. De hoogte van de schade wordt bestreden.

Wilt u meer lezen over ‘problemen met de verzekeraar’? 

Optimale rechtshulp voor slachtoffers van een auto-ongeval

Heeft u juridische hulp nodig omdat u n.a.v. een auto-ongeluk wordt geconfronteerd met letselschade? Profiteer van onze ervaring met het claimen van schade. Wij zijn lid van de Vereniging voor Letselschade Advocaten, dus de kwaliteit is goed.

  • Wij claimen een volledige compensatie voor uw letselschade;
  • Wij nemen uw zorgen uit handen en begeleiden u door het hele proces;
  • Pro deo advocaat of no cure no pay mogelijk.

Wij staan klaar om u te helpen

Heeft u behoefte aan persoonlijke begeleiding? Wenst u gezamenlijk uw mogelijkheden te bespreken? Gebruik het contactformulier. Plaats uw vraag of verzoek in het invulveld. U wordt snel teruggebeld.

Dolderman Letselschade Advocaat werkt landelijk. Schakel ons in, wij nemen uw zorgen uit handen.