Van achteren aangereden

Bent u van achteren aangereden en heeft u letselschade? Door het letsel maakt u extra kosten en mist u inkomsten? Onze ervaren letselschade advocaten helpen slachtoffers van aanrijdingen bij het claimen van alle schade.

Onze juridische hulp is erop gericht om het slachtoffer volledig te ontlasten en te streven naar een maximale schadevergoeding.

Schakel ons in:

 • Wij gaan direct voor u aan de slag;
 • Ervaren en deskundige letselspecialisten, lid van de LSA;
 • Hogere schadevergoeding door samenwerking met verschillende medisch specialisten.

Wie is aansprakelijk bij een aanrijding van achteren?

Over het algemeen is de automobilist die bij de andere auto achterop is gereden / geklapt aansprakelijk. De regel is dat je altijd voldoende afstand moet houden op de voorligger. Maar er zijn uitzonderingen op deze regel!

Wilt u meer informatie over de aansprakelijkheid bij een aanrijding van achter?

Nekklachten door een aanrijding van achteren

Veel voorkomende klachten na een botsing waarbij het slachtoffer van achter is aangereden zijn:

 • Nekpijn, schouderpijn, hoofdpijn;
 • Whiplash;
 • Slaapproblemen, concentratieproblemen en geheugenproblemen.

Wilt u meer lezen over klachten na een botsing van achteren?

Oorzaken van botsing achterop voertuig

Een aanrijding van achteren (achterop) is meestal het gevolg van onoplettendheid van de persoon die van achteren op het voertuig klapt. In veel gevallen is de oorzaak: onvoldoende afstand houden op de voorligger. Vaak is sprake van concentratieverlies door vermoeidheid of door afleiding in verband met het gebruik van een mobiele telefoon.

Regelmatig gebeurt een kop-staart botsing in de file of bij plotselinge filevorming. Ook bij een stoplicht waarbij het groene licht over springt op rood, komt het nogal eens voor dat een aanrijding van achteren plaatsvindt.

Voor meer informatie, zie ook: oorzaken kop-staart aanrijding

 • Huisbezoek mogelijk. Is een andere auto bij u achterop gereden? Bent u het slachtoffer en u kunt door uw letsel niet naar ons letselschadekantoor komen? Geen probleem, een van onze letselschade advocaten bezoekt u thuis. Direct contact voor het inplannen van een huisbezoek? Vul dan hier uw gegevens in.

Wat te doen bij een aanrijding van achteren?

Na een botsing is het van belang dat u een aantal stappen onderneemt om ervoor te zorgen dat u zo goed mogelijk uw schade kunt claimen.

 • Stap 1: ten eerste is het heel belangrijk dat u zich na een ongeval in veiligheid brengt; veiligheid voorop!
 • Stap 2: vervolgens moet u gelijk beginnen met het verzamelen van bewijs van het ongeval. Maak foto’s en noteer namen (en telefoonnummers) van getuigen.
 • Stap 3: vul het schadeformulier in en schakel eventueel de politie in.

Wilt u meer informatie over hetgeen u moet doen na een aanrijding met letsel?

Schade verhalen – schadevergoeding eisen

Als een ander schuld heeft (of gedeeltelijk) aan de aanrijding, dan kunt u een schadevergoeding eisen van de schuldige. U zult dan een letselschadeprocedure moeten starten.

De schade verhalen op de schuldige partij begint met een aansprakelijkstelling. U moet de tegenpartij (meestal de verzekeringsmaatschappij) met een brief aansprakelijk stellen voor uw letselschade door de botsing.

De letselschade procedure is een ingewikkelde juridische procedure. Wij adviseren om altijd een letselschade advocaat in te schakelen om u te helpen bij het claimen van uw schade.

Meer informatie over:

Juridische hulp van letselschade specialist

Heeft u hulp nodig bij het claimen van uw letsel veroorzaakt door een botsing achterop? Profiteer van de deskundigheid van onze letselschade advocaten. Wij zijn lid van de Vereniging voor Letselschade Advocaten, dus de kwaliteit is gegarandeerd.

 • Slachtoffer centraal;
 • Wij luisteren naar onze cliënten en zorgen voor duidelijke uitleg;
 • Volledige schadevergoeding van alle schade.

Neem contact op

Wilt u informatie of direct een van onze letselschade advocaten inschakelen voor het claimen van uw letsel, neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder en zorgen voor complete begeleiding van het slachtoffer gedurende het gehele letselschadetraject.

Klik op ‘neem contact op’ en vul uw naam, e-mailadres en bericht in en u wordt direct teruggebeld door een van onze specialisten. U kunt ook bellen 030-2302060.