Motorongeluk

Als bestuurder van een motor bent u relatief kwetsbaar in het verkeer. Bij een motorongeluk kan dus (ernstig) letsel ontstaan. Is de tegenpartij schuldig aan het ongeval, dan heeft u mogelijk recht op een letselschadevergoeding.

Bent u als motorrijder het slachtoffer geworden van een verkeersongeval en lijdt u daardoor schade? Dolderman Letselschade Advocaat zorgt ervoor dat uw schade vergoed wordt.

Vul het contactformulier in en meld uw schade:

 • Een duidelijke uitleg over de te volgen procedure;
 • Uitstekende juridische begeleiding en helder advies;
 • Maximale inzet voor een rechtvaardige schadevergoeding.

Als motorrijder aangereden, wat te doen?

Als u als motorrijder gewond bent geraakt bij een aanrijding, zijn er een aantal punten waarop u moet letten. Allereerst is natuurlijk uw gezondheid van belang. Laat uw letsel altijd zo snel mogelijk onderzoeken door uw huisarts of in het ziekenhuis.

Om een rechtvaardige vergoeding te kunnen vorderen, is het belangrijk dat u zoveel mogelijk bewijs verzameld over de aanleiding en gevolgen van het motorongeluk:

 • Vul altijd zo volledig mogelijk een schade-aanrijdingsformulier in;
 • Noteer de persoons- en contactgegevens van de wederpartij;
 • Maak foto’s van de bij het motorongeval betrokken voertuigen en de situatie ter plaatse;
 • Verzamel de gegevens van eventuele getuigen.

Als motorrijder aangereden; wie aansprakelijk?

U kunt uw schade slechts bij een andere partij verhalen als vast komt te staan dat het motorongeluk is veroorzaakt door de schuld van de tegenpartij.

De andere partij moet dus erkennen dat hij of zij schuld heeft aan de aanrijding. Wanneer dit niet gebeurd zal de rechter de aansprakelijkheid vast moeten stellen.

 • Wanneer u als motorrijder wordt aangereden, is de partij die zich niet aan de verkeersregels houdt, over het algemeen, aansprakelijk voor de letselschade. Zie ook: aansprakelijkheid verkeersongeval

Gratis letselschade advies. Bent u aangereden op de motor? Neem contact met ons op voor gratis advies. Direct contact voor een gratis adviesgesprek, klik hier

Schadevergoeding motorongeluk

Wanneer de aansprakelijkheid is erkend, kunt u een schadevergoeding claimen. Een schadevergoeding bestaat uit gemaakte extra kosten, gemiste inkomsten en smartengeld. Het slachtoffer moeten wel aantonen dat het letsel is ontstaan door het motorongeval. Bekijk ons overzicht schadeposten letselschade.

Onze letseladvocaten nemen de volledige schaderegeling uit uw handen. Wij berekenen uw schade en onderhandelen met de tegenpartij. U kunt zich dus richten op uw revalidatie.

Schakel altijd een letselschade advocaat in

Bij het vorderen van een schadevergoeding kunnen veel zich veel juridische problemen voordoen. Bij de tegenpartij, vaak een verzekeraar, werken ook ervaren juristen. Zorg dus ook voor deskundige rechtshulp! Onze letselschade advocaten zijn zeer bekend met deze problematiek en weten daardoor goede resultaten te boeken.

Een slachtoffer zal (zijn hele leven lang) extra kosten moeten maken in verband met zijn letselschade. Ernstige klachten zoals dwarslaesie, amputatie of hersenletsel hebben blijvende gevolgen voor een slachtoffer. Daarnaast is in deze gevallen ook vaak sprake van blijvend verlies aan inkomsten omdat het slachtoffer niet meer (volledig) kan werken.

De advocaten van Dolderman Letselschade zijn experts in het claimen van schadevergoeding na een motorongeluk. Wilt u hulp? Neem dan contact op.

Geschil met de verzekeraar na motorongeluk

Het vorderen van een compensatie voor de schade na een motorongeluk kan ingewikkelde juridische en praktische problemen opwerpen. Vaak werkt de verzekeraar van de tegenpartij niet goed mee of soms is de tegenpartij niet verzekerd.

In een discussie met een verzekeraar over de hoogte van de schade komen vaak verschillende discussiepunten terug.

Zo kan het zijn dat:

 • De verzekeraar de aansprakelijkheid niet (volledig) wil erkennen;
 • De relatie tussen de klachten van het slachtoffer en het ongeval wordt in twijfel getrokken;
 • Diverse schadeposten worden betwist.

Klik hier voor meer informatie over het thema: ‘geschil rechtsbijstandsverzekering‘.

Als de tegenpartij onverzekerd is, of onbekend, doordat deze is doorgereden dan kan onder voorwaarden een claim worden ingediend bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Meer lezen over dader onbekend na aanrijding?

Rechtshulp voor slachtoffers van een motorongeval

Als motorrijder aangereden, wat nu? Naast medisch herstel, is één van de belangrijkste stappen; schadevergoeding claimen. Wilt u hulp bij het verhalen van uw schade? Maak dan gebruik van de ervaring van de specialisten van DLA. Onze dienstverlening en kwaliteit is goed.

 • Wij zetten ons in voor een rechtvaardige compensatie voor uw letselschade;
 • Wij gaan direct voor u aan de slag;
 • Gesubsidieerde rechtsbijstand of no cure no pay behoort tot de mogelijkheden.

Vertel uw verhaal; slachtoffers staan niet alleen

Wilt u de hulp die u nodig heeft? Gebruik ons contactformulier. Plaats uw vraag of verzoek en contactgegevens in de daarvoor bedoelde velden en u wordt snel teruggebeld. Dus neem contact op!

Vertel uw verhaal, klik hier