Whiplash letselschade

Heeft u pijn in de nek / klachten na een (auto) ongeluk? Mogelijk heeft u een whiplash opgelopen. In dat geval heeft u schade doordat u door de whiplash klachten extra kosten maakt en inkomsten misloopt.

Onze whiplash advocaten claimen uw letselschade. Wij behandelen dagelijks whiplash schadeclaims en zijn dus zeer ervaren.

Vul het contactformulier in voor hulp bij de schadeclaim:

 • U ontvangt gratis letselschade advies
 • Wij gaan meteen voor u aan de slag;
 • Wij streven voor u naar een rechtvaardige schadevergoeding.

Klik hier en schakel Dolderman Letselschade Advocaat in. Bij whiplash letselschade stellen wij de tegenpartij aansprakelijk en claimen wij een rechtvaardige schadevergoeding.

Whiplash klachten

Whiplash klachten ontstaan vaak na een aanrijding (bv. auto ongeval), met name bij een aanrijding van achteren of een kop-staartbotsing. Door de impact van de aanrijding wordt het hoofd heftig heen en weer geslingerd.

Whiplash slachtoffers hebben vaak last van de volgende klachten:

1. Pijn in het hoofd, de nek en schouders (eventueel met uitstraling naar de armen)
2. Concentratieproblemen en vergeetachtigheid;
3. Vermoeidheid;
4. Duizeligheid / misselijkheid.

Meer info over de klachten bij whiplash letsel? Bekijk dan ook de pagina: klachten na kop staartbotsing

Direct juridische hulp van een letselschade advocaat bij het eisen van een schadevergoeding? Klik hier en vul het contactformulier in

Schadevergoeding claimen bij whiplash

Als u bent aangereden en u heeft whiplash klachten, dan heeft u mogelijk recht op schadevergoeding. U kunt pas een schadevergoeding krijgen, als de veroorzaker van het ongeval de aansprakelijkheid voor de schade erkend. De tegenpartij erkent schuld.

Lees meer over het thema: schade verhalen na aanrijding van achteren

Onze advocaten stellen de tegenpartij aansprakelijk en claimen uw schade. Wij nemen al uw zorgen uit handen. Onze rechtsbijstand is erop gericht om onze cliënten tijdens het letselschadetraject stap voor stap te begeleiden.

Aansprakelijkheid aanrijding van achteren

In de wet is bepaald dat een automobilist altijd voldoende afstand moet houden op het voertuig voor hem. Bij een achterop aanrijding is dan ook in beginsel, de bestuurder die bij de andere auto achterop is gereden, aansprakelijk voor de schade.

Wilt u meer weten over het onderwerp aansprakelijkheid kop-staart aanrijding?

Een aanrijding met als gevolg een whiplash, een paar tips:

Als u het slachtoffer bent van een aanrijding, dan is het belangrijk dat u weet wat u moet doen. De belangrijkste stappen bij een ongeval zijn:

 • Breng uzelf in veiligheid;
 • Verzamel bewijs;
 • Schakel eventueel de politie in;
 • Bezoek spoedeisende hulp of huisarts.

Wilt u extra info over wat u moet doen bij een aanrijding?

Hoogte schadevergoeding bij whiplash

Als de tegenpartij aansprakelijk is voor uw letsel, dan dienen wij een schadeclaim in. Welk bedrag u kunt eisen is afhankelijk van de ernst van uw klachten, de gemaakte kosten en de gemiste inkomsten. Een whiplash kan ernstig letsel teweegbrengen, waardoor de schadeclaim fors kan zijn.

Veel voorkomende schadeposten bij een whiplash zijn:

  • Medische kosten;
  • Reiskosten;
  • Kosten voor huishoudelijke hulp;
  • Gemiste inkomsten, vooral bij arbeidsongeschiktheid;
  • Pensioenschade;
  • Smartengeld.

Wilt u meer lezen over het thema hoeveel schadevergoeding bij whiplash?.

Veroorzaker van aanrijding onbekend?

Het komt regelmatig voor dat de automobilist die de aanrijding heeft veroorzaakt onbekend is, doordat deze na het ongeval is doorgereden. In zo’n geval kunnen wij voor het slachtoffer een schadeclaim indienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Er gelden wel een aantal voorwaarden. Lees meer over het onderwerp dader onbekend bij een aanrijding.

Snel een antwoord op uw vraag. Heeft u een vraag over het claimen van schade bij whiplash? U kunt contact met ons opnemen voor een vrijblijvend advies. Onze advocaten staan klaar om u te helpen. Direct contact? Klik hier.

Wist u dat het inschakelen van een letselschade advocaat u niets hoeft te kosten. Als de aansprakelijkheid voor uw letselschade wordt erkend, dan moeten ook de advocaatkosten worden betaald.

Wij nemen uw zorgen uit handen

Slachtoffers die na een aanrijding of ander ongeluk te maken hebben met whiplash klachten, worden door ons volledig ondersteund, gedurende het gehele letselschadetraject. U wordt deskundig begeleidt door een Letselschade Advocaat die volgens de kwaliteitsrichtlijnen van de LSA werkt.

De voordelen op een rij:

1. Wij zijn lid van de Vereniging voor Letselschade Advocaten; de kwaliteit van onze dienstverlening is goed;
2. U kunt zich volledig richten op het genezingsproces;
3. U hoeft zich niet bezig te houden met ingewikkelde juridische vragen.

Vertel uw verhaal; slachtoffers staan niet alleen

U heeft een whiplash en u wilt een schadevergoeding eisen? Onze whiplash advocaat gaat direct aan de slag om zo snel als mogelijk voorschotten voor u uitbetaald te krijgen. Wij werken overigens samen met verschillende specialisten om u zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Klik op de onderstaande knop. Vul uw naam, e-mailadres en bericht in. U wordt direct teruggebeld door één van onze specialisten. U kunt ook bellen 030-2302060.

Vertel uw verhaal, klik hier