Schadevergoeding letselschade

Is de aansprakelijkheid erkend? Dan moet de letselschade worden vergoed.

Zolang de tegenpartij de aansprakelijkheid voor het letsel niet aanvaard, blijft de schade voor het slachtoffer. Wordt de aansprakelijkheid erkend, dan kan het letselslachtoffer zijn letselschade en smartengeld vergoed krijgen.

DLA kan u helpen

Omdat het slachtoffer zijn schade moet bewijzen, adviseert DLA om vanaf het ongeluk alle bonnetjes van gemaakte kosten te bewaren. Houd een dagboekje bij waarin alle uitgaven en misgelopen inkomsten worden genoteerd. Dit is echt heel erg belangrijk.

Wat is schade

Letselschade bestaat uit kosten, misgelopen inkomsten en smartengeld. Om te bepalen of er sprake is van schade, moet het letselschadeslachtoffer zich bij elke uitgave die hij maakt afvragen of hij deze uitgave ook had gemaakt zonder het ongeval. Als het antwoord nee is, dan is er sprake van letselschade die u waarschijnlijk vergoed kunt krijgen.

Bekijk ook:

Hoe wordt smartengeld berekend?

Smartengeld of immateriële schade is een vergoeding voor pijn, leed en verdriet dat een slachtoffer heeft door het ongeluk. Verdriet en pijn laten zich moeilijk vertalen in geld. Toch zijn er factoren die de hoogte van het smartengeld bepalen:

• De ernst van het ongeval
• De leeftijd van het slachtoffer
• De ernst van de pijn
• Duur van ziekenhuisopname
• Is er sprake van arbeidsongeschiktheid
• Zijn er blijvende beperkingen
• De ernst van de beperkingen

Overzicht van schadeposten

Schade is volstrekt afhankelijk van het letselslachtoffer; elk slachtoffer is uniek en dus ook de schade. Daarom bestaat er ook geen lijst waarop alle schadeposten zijn beschreven. Voor uw gemak hebben wij de meest voorkomende schadeposten op een rijtje gezet (overzicht schadeposten). Als uw schade er niet bij staat wil dat niet zeggen dat uw schade niet wordt vergoed.

Onze letselschade advocaten hebben al veel schadeberekeningen gemaakt.

Wij weten welke bewijsstukken nodig zijn om een maximale vergoeding van uw letselschade te krijgen. Wij vinden dat alleen het beste goed genoeg is voor onze cliënten; wij werken dan ook met de beste rekenmeesters van Nederland.

Vertel uw verhaal: slachtoffers staan niet alleen

Dolderman Letselschade Advocaat staat voor u klaar. Deel uw verhaal met ons en ervaar de uitstekende service. Bel ons nu op 030-2302060 of vul het contactformulier in.

Vertel uw verhaal, klik hier