Letsel na verkeersongeval in Utrecht

U heeft letselschade na een verkeersongeval in Utrecht? U bent gewond geraakt door een verkeersongeluk en u wilt een financiële compensatie van de wederpartij? Als de aanrijding is veroorzaakt door de schuld van de wederpartij, dan kunt u uw schade vergoed krijgen.

Dolderman Letselschade Advocaat in Utrecht geeft rechtsbijstand aan verkeersslachtoffers. Wij claimen uw schade.

• Slachtoffer centraal, wij luisteren naar onze cliënten;
• Volledige vergoeding van uw schade;
• Jarenlange ervaring en gratis letselschade advies;

Ons letselschadebureau bevindt zich in het centrum van de binnenstad van Utrecht aan de Van Asch van Wijckskade 31. Wij zijn gemakkelijk per auto en per openbaar vervoer bereikbaar. Onze experts werken in de hele regio.

Heeft u recht op een schadevergoeding na een aanrijding?

Mogelijk wel, bij een kop-staart botsing of bij een achterop aanrijding is meestal de wederpartij verantwoordelijk. Als de aansprakelijkheid voor het verkeersongeval is erkend, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Onze letselschade advocaten in Utrecht zoeken het meteen voor u uit.

Leg uw zaak aan ons voor en ontvang gratis advies. met onze verkeersongeval advocaat in Utrecht voor een beoordeling van uw claim.

Hoe werkt een letselschadeprocedure bij verkeersongelukken

• Aansprakelijk stellen van de wederpartij;
• Inventariseren van de schadeposten;
• Schadevergoeding berekenen;
• Schadeclaim indienen.

Onze begeleiden het slachtoffer in elke stap van de procedure. Kortom, onze letselspecialisten ontzorgen!

Schadeclaim verkeersongeval

Voor slachtoffers van verkeersongevallen met letsel dienen wij een schadeclaim in. Als u het slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval met letsel, en de wederpartij is aansprakelijk, dan moeten uw extra kosten, uw gemiste inkomsten en het smartengeld als gevolg van de aanrijding vergoed worden.

De wederpartij moet zelfs opdraaien voor de advocaatkosten. Het inschakelen van een letselschade advocaat hoeft u dus niets te kosten!

Verwondingen door een ongeluk in het verkeer zoals een botbreuk, rugklachten of een whiplash kunnen uw leven flink op zijn kop zetten. U kunt geconfronteerd worden met medische kosten, reiskosten en kosten voor huishoudelijke hulp. Indien de geestelijke schade of de lichamelijke klachten ernstig zijn, kunt u zelfs arbeidsongeschikt raken met inkomstenverlies tot gevolg.

Letselschade door auto-ongeluk

U kunt nog zo’n goede automobilist zijn, maar in het verkeer bent u ook afhankelijk van andere verkeersdeelnemers. Wordt u aangereden door een andere automobilist, dan wordt de aansprakelijkheid voor de aanrijding bepaald door de regels in de Wegenverkeerswet.

Veel voorkomende ongevallen met auto’s zijn achterop aanrijdingen en de zogenaamde kop-staartbotsingen. In beginsel is de automobilist van het motorvoertuig dat u van achter aanrijdt aansprakelijk voor uw letselschade.

Bestuurders worden vaak geconfronteerd met whiplash klachten na een aanrijding. Hebben eventuele inzittenden na een ongeval ook letselschade, dan kunnen zij mogelijk ook hun schade vergoed krijgen.

• Huisbezoek mogelijk! Bent u het slachtoffer van een verkeersongeval en kunt u door uw letsel niet naar ons letselschadebureau in Utrecht komen? Geen probleem, een van onze letselschade advocaten komt gewoon naar u toe!

Letselschade door aanrijding op de fiets

Fietsers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers. Net als voetgangers wordt een fietser extra wettelijk beschermt bij een aanrijding met een motorvoertuig zoals een auto, een bestelbus of bus. Als u als fietser wordt aangereden door een auto, is behoudens overmacht de automobilist van het voertuig minimaal voor 50% aansprakelijk. Dus ook als u zelf een verkeersfout maakt, kunt u dus een vergoeding krijgen voor uw schade.

Bent u het slachtoffer van een fietsongeval en is sprake van letsel en u wilt de tegenpartij aansprakelijk stellen, met onze advocaat verkeersongeval. Wij ontvangen u graag op ons advocatenkantoor in Utrecht voor een gratis letselschade advies.

Als voetganger aangereden

Ook voetgangers worden juridisch gezien extra beschermd bij verkeersongelukken waarbij een ander voertuig is betrokken. Ook hier geldt dat de helft van de schade van de voetganger in ieder geval vergoed moet worden.

De praktijk leert dat regelmatig aanrijdingen plaatsvinden op een zebrapad. In zo’n geval is de bestuurder van het voertuig dat u aanreed aansprakelijk en zal uw financiële schade moeten compenseren.

Letselschade door ongeluk op de motor

Hoewel motorrijders kwetsbaar zijn worden zij niet extra juridisch beschermd. Een motorongeluk heeft vaak ernstig letsel tot gevolg. Er kan zelfs sprake zijn dodelijk verkeersongeval. Bent u het slachtoffer van een motorongeval en u wilt een schadevergoeding eisen, neem dan contact op met onze letselschade specialist in Utrecht.

Onze juridische bijstand is erop gericht om een maximale vergoeding te claimen. Uiteraard staat uw wens centraal!

Letselschade door ongeluk met bromfiets

Bestuurders van een bromfiets zijn regelmatig betrokken bij een ongeval in het verkeer. Uiteraard kan de bestuurder van een brommer of scooter ook een schadevergoeding krijgen indien komt vast te staan dat de wederpartij aansprakelijk is.

Pizzakoeriers of andere koeriers op een brommer of scooter kunnen misschien ook hun werkgever aansprakelijk stellen. Wilt u weten of u recht heeft op een schadevergoeding , onze letselschade advocaten in Utrecht geven u kwalitatief goede juridische hulp.

Smartengeld claimen na verkeersongeval

Naast een vergoeding voor kosten en gemiste inkomsten, heeft een slachtoffer met letsel door een botsing of aanrijding ook recht op smartengeld. De hoogte van het smartengeld hangt vooral af van de ernst van het letsel en van de vraag of het letsel blijvend is. Hoe ernstiger het letsel, hoe hoger de smartengeldvergoeding.

Een dwarslaesie bijvoorbeeld behoort tot de zwaarste categorie letsel en geeft dus recht op de hoogste smartengeldvergoeding.

Waarom een advocaat van DLA

• Letselspecialist in het verhalen van schade door verkeersongevallen;
• Dicht in de buurt en huisbezoek mogelijk
• Lid van de LSA, dus de kwaliteit is gegarandeerd;

Neem contact op!

Zoekt u een letselschadeadvocaat in Utrecht in verband met letselschade na een verkeersongeval? Neem dan vandaag contact met ons op. Onze ervaren letselspecialisten staan klaar voor u. Wij zorgen voor een compensatie van uw schade! Bel 030-2302060 of vul het contactformulier in.